Konjakk- og pepperdampede blåskjell
Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Konjakk- og pepperdampede blåskjell

Gi blåskjellene en klunk cognac og de vil smake fantastisk. Følg vår enkle oppskrift.

Fremgangsmåte

Vask og børst blåskjellene nøye.

Fres løk og pepper i oljen. Tilsett blåskjell, så konjakk. Deretter har du i fløten.

La koke under lokk på middels varme til blåskjellene har åpnet seg. Hvis noen skjell ikke åpner seg, kast dem.

Ved servering strøs finhakkede urter over, og eventuelt en sitron- eller limebåt.

Server gjerne med godt brød ved siden av.

Denne retten er utmerket som en smårett/ tapas, eller en rik og fyldig hovedrett.

Flere deilige oppskrifter med blåskjell finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 23 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen