Kremet blomkålsuppe (FP)

Ingredienser
1 stort blomkålhode (ca. 1 kg)
2—3 ss smør
400 ml grønnsakbuljong
400 ml vann
200 ml fløte
salt
muskat
1 eggeplomme
kjørvel

Fremgangsmåte

Vask blomkålen og kutt av stilken. Del så opp i buketter.

Smelt smøret i en kasserolle og brun blomkålen lett mens du rører rundt.

Hell på grønnsakbuljongen, hell på vann og halvparten av fløten.

Kok opp suppen og la den koke med lukket lokk på lav varme i 10 minutter. Deretter moses suppen.

Smak til med salt og muskat, og la den koke videre i 10 minutter.

Rør sammen eggeplommen med rester av fløten og bland det inn i suppen. Ikke la suppen koke opp igjen.

Deretter pyntes suppen med kjørvel.

Tips: Det kan også lages kremsuppe av brokkoli etter denne oppskriften.

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Har du denne dressingen i kjøleskapet, kan du lage mye godt
Dagens rett

Har du denne dressingen i kjøleskapet, kan du lage mye godt

Green Goddess-dressingen gir liv til alt fra kål og hjertesalat til grillet kylling fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag lager du hele middagen på grillen
Dagens rett

I dag lager du hele middagen på grillen

Det vil si pestosausen er unntaket. Vi kan love masse smak og det på kort tid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her