Njåls fiskesupppe
Foto: Mikkel Moxness

Njåls fiskesupppe

Fremgangsmåte

Hakk sjalottløken og stek den over middels høy varme i rikelig med godt setersmør eller meierismør, til den er gylden. Smøret er med på å sette smak på retten, så bruk rikelig.

Hakk hvitøk og ha i pannen, la den surre litt før du har i finhakket chili og ingefær.

Tilsett da kokosmelk, fløte, og melk. Ha i chilipaste.

Knus sitrongresset med flatsiden av en kniv og ha i suppen. Tilsett limebladene og kok opp.

La dette stå å putre på lav varme til det har kokt litt inn og tyknet.

Ta ut sitrongresset og limebladene av suppen 30 min før gjestene kommer.

Kapp kongekrabben i passende biter, husk det skal være i en suppe, klipp opp skallet på den ene siden, og legg i suppen.

Stek scampi og breiflabb, skåret i passende biter, i godt med smør. Mariner gjerne disse litt i en søt chilisaus først. Disse skal bare stekes med omhu, breiflabb og scampi tåler lite varme.

Smak suppen til med fiskesaus og øyster saus.

Kutt opp vårløk, koriander og basilkum, og legg i suppen fem minutter før servering, rør rundt en gang. Vi ønsker at friskheten skal bevares, ikke noen lengre varmebehandling av disse da vi ønsker å beholde sprøheten og friskheten.

Smak til suppen med chilisaus og palmesukker rett før servering og dryss over finhakkede friske urter.

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Se mange flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Njål G. Solland, HommersåkOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her