Njåls fiskesupppe
Foto: Mikkel Moxness

Njåls fiskesupppe

Fremgangsmåte

Hakk sjalottløken og stek den over middels høy varme i rikelig med godt setersmør eller meierismør, til den er gylden. Smøret er med på å sette smak på retten, så bruk rikelig.

Hakk hvitøk og ha i pannen, la den surre litt før du har i finhakket chili og ingefær.

Tilsett da kokosmelk, fløte, og melk. Ha i chilipaste.

Knus sitrongresset med flatsiden av en kniv og ha i suppen. Tilsett limebladene og kok opp.

La dette stå å putre på lav varme til det har kokt litt inn og tyknet.

Ta ut sitrongresset og limebladene av suppen 30 min før gjestene kommer.

Kapp kongekrabben i passende biter, husk det skal være i en suppe, klipp opp skallet på den ene siden, og legg i suppen.

Stek scampi og breiflabb, skåret i passende biter, i godt med smør. Mariner gjerne disse litt i en søt chilisaus først. Disse skal bare stekes med omhu, breiflabb og scampi tåler lite varme.

Smak suppen til med fiskesaus og øyster saus.

Kutt opp vårløk, koriander og basilkum, og legg i suppen fem minutter før servering, rør rundt en gang. Vi ønsker at friskheten skal bevares, ikke noen lengre varmebehandling av disse da vi ønsker å beholde sprøheten og friskheten.

Smak til suppen med chilisaus og palmesukker rett før servering og dryss over finhakkede friske urter.

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Se mange flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Njål G. Solland, HommersåkOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Saftig kake som dufter jul
Ukens kake

Saftig kake som dufter jul

Oppskriften på denne krydderkaken med mandarin og ananaskrem har det som skal til for å skape god førjulsstemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for store flasker til jul - her er 225 å velge mellom
+
Tester

Gå for store flasker til jul - her er 225 å velge mellom

Her er det både magnum, dobbelmagnum og sågar femliters vinflasker som er å få tak i på polet. Til og med i basis. Men de aller beste må bestilles, og da begynner det å haste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner
+
Tester

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner

Og da snakker vi ikke om Bordeaux eller Australia, som dominerer poengtoppen denne gangen, men 333 flasker med Raveneau og 84 flasker med Keller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her