Bjørn Arild's fiskesuppe

Fremgangsmåte

Rens fiskehode, fjern gjeller og blodansamlinger. Børst og vask blåskjellene. Hugg fiskehodet i små stykker.
 
Ha blåskjellene i en bred kjele med litt olivenolje og halvparten av vinen, legg på lokk og fres dem på sterk varme til de åpner seg. Ta ut blåskjellene og sett dem til side, kast de skjellene som ikke har åpnet seg.
 
Ha 1/2 dl god olivenolje fiskehodestykkene, selleri og urtene i kjelen. La dette surre på sterk varme i 5-6 min. Rør med sleiv hele tiden. Tilsett tomater og resten av hvitvinen og vann til det hele blir dekket. La dette surre i ca 20 min. Sil fra bein og grønnsaker med grovmasket sil eller hullsleiv.
 
Legg i fisken og la denne trekke i 4-6 min. Trekk kjelen av plata og tilsett blåskjellene uten å ta dem ut av skjellene. Sett gryta på bordet og la folk få forsyne seg selv. Server med varme hvitløksbaguetter. Vel bekomme.
 

Sendt inn av Bjørn Arild Kolbeinsen

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her