- Stek hakket løk, hvitløk og poteter i biter i olje i en stor kjele. Hell på buljong, kok opp og la koke i ca. 10 minutter eller til potetene er møre.
- Legg i revet gulrot, renset purre og hakket chili. Kok opp igjen og kok i 5 minutter.
- Ta kjelen av platen og kjør suppen glatt med en stavmikser eller en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.
- Hete reker:
- Varm opp olje i en stekepanne. Legg i chili, hvitløk og karri. Rør noen ganger, legg i rekene og varm raskt opp. Legg rekene over i en skål.
- Løkfylte pitabrød:
- Rens, del løk i to og skjær den i tynne skiver. Bland med kruspersille, sitronskall og salt. La det trekke noen minutter.
- Varm brødet i en brødrister eller stekeovn noen minutter. Del brødet i to.
- Smør tomatpuré på brødet som er delt i to. Fordel løkblandingen på brødet og server til suppen.
- Fordel suppen i skåler og legg i reker og gjerne noen blader kruspersille.
Tips: Ha gjerne litt rømme i suppen.
Her finner du mange flere deilige supper
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs