Kylling i lyst øl
Foto: ALLEKO

Kylling i lyst øl

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett.

Fremgangsmåte

  1. Kutt baconet i biter og stek dette pent brunt i en panne - legg til side. 
  2. Stek så soppskivene (del soppen i 4-6 deler) i samme panne med litt ekstra smør ev. olivenolje.
  3. Når soppen er nesten sprøstekt ha sjalottløk delt i 4 i pannen. 
  4. Ta ut og hold varmt.
  5. Skjær kyllingfileten i to ev. tre deler avhengig av hvor store de er.
  6. De skal stekes fort på sterk varme på begge sider for å lukke kjøttet.
  7. Når de er ferdig, has bacon, sopp og løk tilbake i pannen. 
  8. Rør godt. 
  9. Kvern einebærene og bland i.
  10. La det frese litt før du heller på øl. La koke et par minutter og bland så i créme fraîche.
  11. Kok opp og la trekke noen minutter.
  12. Dryss litt frisk timian over. 
  13. Serveres med mandelpotet.

Sendt inn av Tor-Ståle Hansen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her