Kyllingfilet med reker og hvitløk

Fremgangsmåte

Rens rekene først. Kok risen i 6 dl vann med litt olivenolje og salt. 
 
Del opp broccolien i serveringsstykker, kokes/ dampes med litt salt og smør i vannet. Kyllingfilet krydres og stekes etter eget ønske. Ta ut kyllingen og legg i aluminiumsfolie mens du lager sausen for å holde på varmen og for at saften trekker inn i kyllingen igjen og du får en saftig filet.
 
Saus
Bruk samme stekepanne, ikke vask den, bruk mye olje ca 1,5 - 2 dl, ha i reker og hakket hvitløk (mengde etter ønske). Viktig: dette skal bare varmes - rekene blir seige hvis de ligger for lenge. Tilsett karri etter ønske.
 
Legg opp ris og broccoli sammen med kyllingen. Ha sausen over risen. Pynt med hakket persille.
 
Tips #1: Lag et langsgående snitt i fileten, fyll med strimlet sterk chili.
Tips #2: Lag strimler av kyllingen, og stek sammen med champignon.
Tips #3: Rør inn ½ finhakket paprika i risen når den er ferdigkokt. Setter fin farge og smak på risen.

Sendt inn av Rune Tilrem

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her