Kyllinggryte med mangochutney
Foto: JoeGough

Kyllinggryte med mangochutney

Lag en kyllinggryte med mye snadder i, blant annet mangochutney. Her har du oppskriften.

Ingredienser

750 gr kylling
1/2 glass mango chutney 
1-2 ts curry eller curry chutney
3 dl kremfløte
1/2 boks creme frech
3 paprikaer i strimler gul, grønn og rød
2 ts sambal oelek

Fremgangsmåte

Del kyllingfiletene i store biter og steik de gyllen brun. Ta de over i en ildfast form.

Paprika strimlene stekes lett og tømmes over kjøttet.

Pisk kremfløten (til youghurt konsistens) bland i curry, sambal oelek og creme frech. Helles så over kyllingen.

Stekes i 200 gr i ca 30 min nederst i ovnen.

Serveres med ris, salat og nan brød/hvitløksbrød.

Sendt inn av Rune Frantzen

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: Introduksjonskurs
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: Introduksjonskurs

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 6 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her