Dagens rett

Tomatsuppe som i India

Slik gjør du tomatsuppen indisk hot - men ikke sterk
Foto: (prabhjits)

Slik gjør du tomatsuppen indisk hot - men ikke sterk

Denne tomatsuppen er nemlig ikke sterk i vanlig forstand, bare beriket med klassiske indiske kryddere. Den skal imidlertid nytes glovarm.
22 Mars 2021 - 01:00

Siden den ikke er sterk, kan også de sarteste ganer ha glede av den. For mer mettende opplevelse, kan du servere den med kokt ris. Men bruk skje, selv om det etter indisk tradisjon ikke er nødvendig. Risen tykner suppen og gjør det lettere å skuffe den i munnen med fingrene. 

Du kan selvsagt servere den med indiske brød som naan - enten fra butikken, som du baker selv.

Prøv gjerne denne oppskriften på indisk hvitløksbrød

Tomatsuppe som i India

Tomatsuppe som i India

Fremgangsmåte

  1. Denne retten er fra sør i India og serveres som regel før hovedretten.
  2. Dypp tomatene i kokende vann, flå dem og mos til en tykk puré.
  3. Du kan bruke hermetiske tomater. Da presser du dem gjennom en sil for å få bort skallene. Eller du kan velge passata som er klar til bruk.
  4. Varm oljen i en kjele og ha i sennepsfrø. Når de spretter, tilsettes spisskummen og karriblader. Rør en gang og ha i sellerifrøene.
  5. Om du ikke får tak i sellerifrø, kan du bruke et par finhakkete selleristilker. Karriblader kan ikke erstattes helt siden aromaen er helt unik, men kaffirlime eøøer laurbær gjør litt nytte i alle fall.
  6. Rør en gang til og ha tomatpureen over i krydderblandingen.
  7. Tilsett sukker og smak til med salt, spe ut med 3 dl vann og la det koke opp. La det småkoke i 5 minutter til alt er blandet, og ta av varmen.
  8. Hvis du vil ha en hottere utgave, tilsetter du 1 ts chilipulver sammen med de andre krydderne.
  9. Dryss med korianderblad. Pisk yoghurt med litt melk og hell den i en spiral over suppen. 

Server glovarm. Enten med kokt ris eller indisk brød.

Hvitløkbrød (paratha) lager du lett selv

Flere indiske retter finner du her

Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her