Laks med sauterte grønnsaker og kremet saus
Foto: Subsociety

Laks med sauterte grønnsaker og kremet saus

Fremgangsmåte

Begynn med sausen. Hell fløte og alt det andre oppi en gryte og la dette redusere på svak varme. Ha gjerne oppi litt finhakket vårløk.
 
Stek potetene i en panne på middels varme i godt smør. Krydre med pepper og paprikapulver.
 
Fortsett med å sprøsteke bacon terningene, legg de over på papir for å renne av fettet.
 
Laksen krydres med sort og hvit pepper, og stekes i bacon-fettet. Når du så vidt ser litt rått kjøtt i kjernen på sidene av filetene trekkes pannen av varmen for å hvile.
 
Paprika skjæres i strimler, og resten av grønnsakene i passe wok-størrelse. Stekes på sterk varme med litt vegetabilsk olje, feks solsikke eller peanøtt.
 
Fjern galangal og hvitløk fra sausen.
 
Dander grønnsakene i midten av en stor tallerken og hell sausen rundt. Legg potetene i en sirkel rundt grønnsakene, oppå sausen.
 
Legg fisken oppå grønnsakene og ha en spiseskje saus oppå fisken. Dryss bacon over og avslutt det hele med litt finhakket vårløk på toppen.

Sendt inn av Sverre Sjøthun

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her