Laks med sauterte grønnsaker og kremet saus
Foto: Subsociety

Laks med sauterte grønnsaker og kremet saus

Fremgangsmåte

Begynn med sausen. Hell fløte og alt det andre oppi en gryte og la dette redusere på svak varme. Ha gjerne oppi litt finhakket vårløk.
 
Stek potetene i en panne på middels varme i godt smør. Krydre med pepper og paprikapulver.
 
Fortsett med å sprøsteke bacon terningene, legg de over på papir for å renne av fettet.
 
Laksen krydres med sort og hvit pepper, og stekes i bacon-fettet. Når du så vidt ser litt rått kjøtt i kjernen på sidene av filetene trekkes pannen av varmen for å hvile.
 
Paprika skjæres i strimler, og resten av grønnsakene i passe wok-størrelse. Stekes på sterk varme med litt vegetabilsk olje, feks solsikke eller peanøtt.
 
Fjern galangal og hvitløk fra sausen.
 
Dander grønnsakene i midten av en stor tallerken og hell sausen rundt. Legg potetene i en sirkel rundt grønnsakene, oppå sausen.
 
Legg fisken oppå grønnsakene og ha en spiseskje saus oppå fisken. Dryss bacon over og avslutt det hele med litt finhakket vårløk på toppen.

Sendt inn av Sverre Sjøthun

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her