Sprøstekt tang (Kina)

Fremgangsmåte

I Nord-Kina bruker de en spesiell type tang til denne retten, men finstrimlet bladkål er et godt alternativ. Serveres som forrett eller mellomrett.

Skjær vek og kast eventuelle harde stilker. Legg ca 6 blader oppå hverandre og rull dem hardt sammen. Skjær svært smale strimler på tvers med en skarp kniv. Legg dem på et fat og la dem tørke i ca 2 timer.

Varm 5 - 7,5 cm olje i en tykkbunnet stekepanne eller wok til 190 C. Legg en håndfull av bladene forsiktig i oljen - den vil boble og frese de første 10 sekundene før den roer seg. Frityrstek bladene i ca 45 sekunder eller til de er blitt litt mørkere - bladene må ikke brenne.

Ta opp bladene med hullsleiv, la dem renne av på kjøkkenpapir og legg dem over på et serveringsfat. Hold dem varme i ovnen mens du steker resten.

Når du har frityrstekt alle de strimlede bladene, drysser du dem med salt og sukker og blander forsiktig. Pynt med de ristede mandlene og server omgående.

Påse at pannen er dyp nok til at oljen kan boble opp under stekingen. Pannen skal være under halvfull.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her