Langpanne sjokoladekake (langpanne med håndtak)

Ingredienser
Kake:
500 g sukker
4 egg
3,75 dl melk
450 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
3-5 ss bakekakao (etter hvor mørk du ønsker den, de fleste barn vil nok like 3 ss best)
300g margarin (bruk gjerne flytende margarin, da denne er hakket sunnere)

Glasur:
100g margarin
4ss sterk kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
250 g melis

Pynt som ønskelig, f.eks Nonstop, seigmenn, strøssel, kokos etc.

Glasur til stor langpanne:
200g margarin
7ss sterk kaffe
2 ½ ss kakao
3 ts vaniljesukker
375g melis

Fremgangsmåte

Egg og sukker piskes til eggedosis. Ikke slurp denne i deg under dekke av "prøvesmaking", men bland heller i melka før du tilsetter det tørre. Smeltet margarin tilsettes margarin tilslutt. Bruk gjerne mikser for å få en jevn røre. Røren helles i smurt langpanne og kaken stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter. Følg med, for forkullet sjokoladekake er ikke noen vinner på bordet.

Ingrediensene til glasuren røres sammen i en kjele. Bruk så mye varme på plata at du får rørt det til en "flytende" glasur, og rør denne glatt. Hell den over kaka rett etter at denne er kommet ut av ovnen, og velduften av bakverket har spredd seg i rommet. La glasuren formelig "smelte" utover kaka. Ahhh... Våkn opp, det er snart tid for prøvesmaking! Bon appetit (hvis det er vits i å si det...)

Sendt inn av KINE NUMME

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:
Forsiden akkurat nå
Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik har du aldri smakt røykt kolje før
Dagens rett
Røkt kolje escalivada

Slik har du aldri smakt røykt kolje før

Du har kanskje lurt på hva du skal gjøre med den røykte kolja som ligger i fiskedisken? Her har du oppskriften du bør prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her