Lekre snitter

Ingredienser
Ingredienser:
Snitter med røkt ørret:
2 skiver loff / fint brød
smør
Ca 200 g røkt ørret
1 ss majones
1 ss creme fraiche
1 ss finhakket vårløk
ev 1 ts finhakket kapers
salt, pepper
presset sitron
salat

Snitter med roastbiff:
2 skiver rugbrød eller halvgrovt brød
smør
4 skiver roastbiff
sylteagurk
remulade ( se tips)
stekt løk
salat
Tips:
Remulade:
2-3 ss majones, 1 ss hakket sylteagurk, 1 ts hakket kapers, 1-2 ts presset sitronsaft, ¼ ts karri. Bland sammen og la sausen stå og trekke smak ca 1 time.

Toast Skagen:
2 skiver loff
smør
ca 125 g rensede reker
½ dl majones
1 ss hakket dill
rogn
sitron

Snitter med paté / leverpostei
2 skiver halvgrovt brød eller rugbrød
smør
paté eller leverpostei
2 ?4 skiver bacon
2-3 sjampinjong i skiver
sylteagurk
salat


Beskrivelse
Ørret:
Skjær ev skorpen av skivene og del hver skiver i to på tvers eller stikk ut små runde smørbrød.
Brødet kan ev ristes lett i panne / brødrister.
Behold 4 skiver ørret, finhakk resten.
Bland sammen majones og creme fraiche. Tilsett finhakket vårløk, kapres, laks i terninger og smak til med salt, pepper og sitron.
Legg ørretsalat på skivene legg over skiver av ørret og pynt med salat .

Roastbiff:
Fremgangsmåte som snitter med røkt ørret

Toast Skagen:
Fremgangsmåte som snitter med ørret.
Behold 8-12 reker hele , grovhakk resten og bland med majones og dill. Anrett på loffsnitter og pynt med hele reker, rogn , sitron og dill

Patè eller leverpostei:
Fremgangsmåte som røkt ørret.
Sprøstek bacon og legg på litt kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett.
Stek sopp i skiver.
Legg salat på skivene , legg over skiver av paté / leverpostei pg leg over bacon, stekt sopp og sylteagurk.

Fremgangsmåte

Se over.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her