Lekre snitter

Ingredienser
Ingredienser:
Snitter med røkt ørret:
2 skiver loff / fint brød
smør
Ca 200 g røkt ørret
1 ss majones
1 ss creme fraiche
1 ss finhakket vårløk
ev 1 ts finhakket kapers
salt, pepper
presset sitron
salat

Snitter med roastbiff:
2 skiver rugbrød eller halvgrovt brød
smør
4 skiver roastbiff
sylteagurk
remulade ( se tips)
stekt løk
salat
Tips:
Remulade:
2-3 ss majones, 1 ss hakket sylteagurk, 1 ts hakket kapers, 1-2 ts presset sitronsaft, ¼ ts karri. Bland sammen og la sausen stå og trekke smak ca 1 time.

Toast Skagen:
2 skiver loff
smør
ca 125 g rensede reker
½ dl majones
1 ss hakket dill
rogn
sitron

Snitter med paté / leverpostei
2 skiver halvgrovt brød eller rugbrød
smør
paté eller leverpostei
2 ?4 skiver bacon
2-3 sjampinjong i skiver
sylteagurk
salat


Beskrivelse
Ørret:
Skjær ev skorpen av skivene og del hver skiver i to på tvers eller stikk ut små runde smørbrød.
Brødet kan ev ristes lett i panne / brødrister.
Behold 4 skiver ørret, finhakk resten.
Bland sammen majones og creme fraiche. Tilsett finhakket vårløk, kapres, laks i terninger og smak til med salt, pepper og sitron.
Legg ørretsalat på skivene legg over skiver av ørret og pynt med salat .

Roastbiff:
Fremgangsmåte som snitter med røkt ørret

Toast Skagen:
Fremgangsmåte som snitter med ørret.
Behold 8-12 reker hele , grovhakk resten og bland med majones og dill. Anrett på loffsnitter og pynt med hele reker, rogn , sitron og dill

Patè eller leverpostei:
Fremgangsmåte som røkt ørret.
Sprøstek bacon og legg på litt kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett.
Stek sopp i skiver.
Legg salat på skivene , legg over skiver av paté / leverpostei pg leg over bacon, stekt sopp og sylteagurk.

Fremgangsmåte

Se over.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her