Lekre snitter

Ingredienser
Ingredienser:
Snitter med røkt ørret:
2 skiver loff / fint brød
smør
Ca 200 g røkt ørret
1 ss majones
1 ss creme fraiche
1 ss finhakket vårløk
ev 1 ts finhakket kapers
salt, pepper
presset sitron
salat

Snitter med roastbiff:
2 skiver rugbrød eller halvgrovt brød
smør
4 skiver roastbiff
sylteagurk
remulade ( se tips)
stekt løk
salat
Tips:
Remulade:
2-3 ss majones, 1 ss hakket sylteagurk, 1 ts hakket kapers, 1-2 ts presset sitronsaft, ¼ ts karri. Bland sammen og la sausen stå og trekke smak ca 1 time.

Toast Skagen:
2 skiver loff
smør
ca 125 g rensede reker
½ dl majones
1 ss hakket dill
rogn
sitron

Snitter med paté / leverpostei
2 skiver halvgrovt brød eller rugbrød
smør
paté eller leverpostei
2 ?4 skiver bacon
2-3 sjampinjong i skiver
sylteagurk
salat


Beskrivelse
Ørret:
Skjær ev skorpen av skivene og del hver skiver i to på tvers eller stikk ut små runde smørbrød.
Brødet kan ev ristes lett i panne / brødrister.
Behold 4 skiver ørret, finhakk resten.
Bland sammen majones og creme fraiche. Tilsett finhakket vårløk, kapres, laks i terninger og smak til med salt, pepper og sitron.
Legg ørretsalat på skivene legg over skiver av ørret og pynt med salat .

Roastbiff:
Fremgangsmåte som snitter med røkt ørret

Toast Skagen:
Fremgangsmåte som snitter med ørret.
Behold 8-12 reker hele , grovhakk resten og bland med majones og dill. Anrett på loffsnitter og pynt med hele reker, rogn , sitron og dill

Patè eller leverpostei:
Fremgangsmåte som røkt ørret.
Sprøstek bacon og legg på litt kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett.
Stek sopp i skiver.
Legg salat på skivene , legg over skiver av paté / leverpostei pg leg over bacon, stekt sopp og sylteagurk.

Fremgangsmåte

Se over.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her