Lettsaltede kalkunlår med raspeballer

Fremgangsmåte

Saltlaken:
Bland sammen saltlaken og la den koke noen minutter. Avkjøl.

Del kalkunlåret ved lårfestet. Legg kjøttet i laken og la det stå kaldt 2-3 dager. Pass på at kjøttet holder seg nede i laken (lett press).

Kokingen:
Skyll saltlaken av kjøttet. Kok opp vannet, ha i kjøtt, hele peppere og grovdelte grønnsaker. Vannet skal bare såvidt dekke lårene. La det koke opp og skum godt av. Lårene skal trekke i ca. 2 timer (til kjøttet løsner fra beina).

Raspeballene:
Kok opp vann eller kraft i en stor kjele. Riv potetene og bland med resten av ingrediensene. Form små baller og la dem trekke i 25-30 minutter.

Rotmosen:
Kok grønnsakene møre og mos dem. Spe med litt kraft og en klatt smør. Smak til med salt og pepper.

Timiansausen:
Ha smør og mel i en kjele og spe med kraft og fløte. La sausen koke minst 5 minutter. Smak til med sennep, salt og pepper. Dryss i hakket timian.

Før servering trekkes skinnet av lårene. Ta eventuelt vare på litt av det for å sprøsteke til pynt. Skjær kjøttet opp i pene skiver. Ved siden av timiansaus og raspeball smaker det godt med rotmos og eventuelt sennep til. Pynt med krispet lårskinn og litt frisk timian.

Tips: Kraften du får når du koker kalkunlårene egner seg godt til ertesuppe laget med rester fra lårkjøttet.

Sendt inn av Matprat.no

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen