Kok maiskolbene i lettsaltet vann tilsatt 1-2 ss sukker i ca 10 minutter til kjernene kan plukkes av kolben.
Avkjøl noe før du plukker eller skjærer kjernene fra kolben så slipper du å brenne deg på fingrene. La dem dog ikke ligge lenge, for da tørker de inn.
Sprøstek baconet i en stor panne med høye kanter.
Tilsett løk, poteter og gulrøtter og fortsett å steke i 3 minutter.
Tilsett maiskjernene, kyllingkraft, timian, laurbærblad, chilisaus, melk og fløte.
Kok videre i 15 minutter eller til grønnsakene er møre. Ta ut laurbærbladet.
Kjør halvparten av suppa i en food processor og hell tilbake i kjelen.
Smak til med salt og pepper samt sukker. Tilsett hummerkjøttet og varm opp.
Dryss over hakket tomat og hakket gressløk.
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig