Marinert reinsdyrsteik

Ingredienser
1,5 kg reinsdyrsteik

Marinade:
3 dl rødvin
1 dl solbærsaft
laurbærblad
5-6 knuste einerbær

Saus
Stekesjy/marinade
buljong
soyasaus
masse pepper
1/3 l fløte
Maisenna mel

Tilbehør:
ca 25 g russiske erter

ripsgele

gulrot
sellerirot i terninger
bacon
purre

potetstappe

Fremgangsmåte

1. Kjøttet marineres natta over. Ta opp kjøttet tørk det godt, krydre med salt og pepper.

2. Brun kjøttet på alle sider i stekepanne. Legg kjøttet i ildfast form, hell over marinaden. Stek på 200 C til kjøttet har ca 70 C kjernetemperatur. Øs over marinade under stekinga.

Saus:
Smak til stekesjyen/marinaden med buljong, litt soyasaus, masse pepper. Ha en boks fløte + evt vann. Jevn med maisenna rørt ut i litt vann.

Kok russiske erter etter anvisning (skal ligge minst 4 timer i vann) og ha ertene i sausen.

Server med potetstappe og grønnsaker:
Gulrot, sellerirot og purre skjæres i terninger/skiver. Brun litt bacon i ei gryte og ha i grønnsakene. Fres til grønnsakene er såvidt møre. Etterstek grønnsakene i ildfast form mens reinsdyrsteika hviler.

Sendt inn av Leif Rune Hellevik

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her