Marinerte lammespyd med ristede grønnsaker

Marinerte lammespyd med ristede grønnsaker

Disse lammespydene kommer ingen til å motstå. Du marinerer de selvfølgelig.

Fremgangsmåte

Lammespyd:
Skjær kjøttet i passende stykker. Bland olje med krydder og hell det over kjøttet. La det marineres i ca ½ time. Vendes nå og da. Træ på grillspyd som har vært lagt til bløt, og stekes på grillen i ca 6-8 minutter på hver side. Spydene kan også stekes under grillen i stekeovnen.

Ristede grønnsaker
:
Rens grønnsakene. Skjær tomatene i båter, løk og paprika i strimler og squash i skiver. Skrell auberginen og skjær den i skiver. Varm 3-4 ss olje i en gryte til det begynner å ryke lett. Ha i aubergine og squash og la det frese til de har fått en lett gylden farge. Tilsett resten av grønnsakene og rør om. Dryss med salt og pepper og demp varmen. La grønnsakene småkoke i ca 10-12 minutter, under tilsyn.

Flere oppskrifter med lammespyd finner du her

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Basisutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her