Nøttebunn med ost og pasjonsfruktkrem dekket med marsipanlokk.

Ingredienser
INGREDIENSER:
NØTTEBUNN
4 stk eggehvite
60 g sukker
160 g malte hasselnøtter
100 g melis
2 ts kakaopulver

SUKKERBRØD
2 stk egg
75 g sukker
75 g hvetemel
0,5 ts bakepulver

OSTEKAKE MED PASJONSFRUKT
6 pl gelatin
1,5 dl pasjonsfruktjuice
500 g mascarponeost (italiensk kremost), kan ev bruke kremost naturell
300 g sukker
1 dl appelsinjuice
6 dl kremfløte



marsipan til lokk
farget marsipan til pynt

Fremgangsmåte

FREMGANGSMÅTE:
Nøttebunn:
Forvarm stekeovn til 170 °C.
Pisk eggehviter og sukker til marengs (eggehvite stiv). Vend inn hakkede nøtter blandet med melis og kakao, bruk en slikkepott.
Hell i smurt form, 24 cm (bunnen dekket med bakepapir). Stek i midt i varm stekeovn i ca 25 min. Avkjøl.
Sukkerbrød:
Forvarm stekeovn til 175 °C.
visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend lett om med en slikkepott.
Fyll i smurt og bakepapirkledt form, 24 cm. Stek på nederste rille i 15-20 min.
Avkjøl.
Ostekake med pasjonsfrukt
Legg gelatinen i bløte i kaldt vann i ca 5 min (til den blir myk)
Del pasjonsfrukt i to, skrap ut fruktkjøttet og ha i en sil. Bruk en skje eller en slikkepott og press fruktkjøttet gjennom silen. Kjør mascarponeost, sukker og 2/3 av pasjonsfruktsaften til en glatt masse i foodprocessor.
Varm appelsinjuice til kokepunktet, trekk den vekk fra platen. Klem vannet av gelatinen og løs gelatinen opp i den varme appelsinjuicen. Tilsett appelsinjuicen i ostemassen i en tynn stråle, rør godt hele tiden.
Vend inn pisket kremfløte.
Hell ostemassen over den avkjølte nøttebunnen.
Sett kaldt i kjøleskapet til ostemassen har stivnet, gjerne natten over.
Del ev sukkerbrødet i to, det skal være 4-5 cm tykt.
Legg sukkerbrødet over den stivnede ostekaken. Dynk med resten av pasjonsfruktsaften (ev appelsinjuice).
Legg et lag pisket krem over sukkerbrødet og legg marsipanlokk over hele kaken.
Pynt med marsipanroser og frisk frukt.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom
Ukens drink

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom

Noen ting går aldri av mote - Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes. Og denne er den aller mest forfriskende du kan lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri
+

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri

To stjerner i en sveip og det 10 uker etter åpning, er noe som er de færreste forunt, men så er da også Kristian Baumanns Koan en restaurant ulik alle andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv
Dagens rett

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv

Grillburgeren er manges favoritt på grillfesten. Med denne oppskriften får den et litt uvant følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl
+

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl

Sool er koreansk risvin og altså ikke sake. Emilie Yung som står bak Yununga Brewery i København bruker de beste koreanske tradisjonene når hun brygger sin sool, og er nå klar for å eksperimentere mer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her