Ørretfilet i ovn

Ingredienser
2 stk ørretfilet ca 1 – 11/2 kg
saft av ½ sitron
½ finhakket fennikel
2 finhakkede stenger av stangselleri
½ rød paprika
½ purre
2 ss finhakket persille
1 ss finhakket dill
1 ts finhakket estragon

tilbehør
frisk grønn asparges
kokte poteter

Saus:

3 dl kremfløte
2 dl tørr hvitvin
kraften fra fisken
litt fiskebuljongpulver
2 eggeplommer
sitronsaft
salt og hvit pepper

Fremgangsmåte

Ta ut alle bein av fiskefiletene, om du har en stor så del den i to like deler. Legg den ene fileten på et dobbelt smurt stykke aluminiumsfolie.
Dryss med salt og pepper og dekk med finhakkede grønnsaker og urter. Dryss salt og pepper på den andre og legg den over.
Pakk folien tett rundt og legg pakken i langpanne med skjøten opp.

La den stå i stekeovn ved 200 grader 30 – 50 minutter. Tykk fisk tar lengst tid. Stikk hull i folien og la kraften renne ut i langpannen.

Legg foliepakken over på et fat og hold fisken varm.
Sil kraften over i en kjele, tilsett fløte og kok uten lokk i 5 minutter.
Ha i fiskebuljonpulver og smak til med sitronsaft og ev salt og hvit pepper. Rør eggeplommene ut i litt fløte og ha dem over i sausen.

Varm opp sausen litt, må ikke koke, skal bare tykne.Ha i finhakkede krydderurter.Legg fisken over på et fat, dra av skinnet og anrett med kokte asparges, sitronbåter og litt grønt.

Sendt inn av Rita Simensen

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her