Ørretfilet i ovn

Ingredienser
2 stk ørretfilet ca 1 – 11/2 kg
saft av ½ sitron
½ finhakket fennikel
2 finhakkede stenger av stangselleri
½ rød paprika
½ purre
2 ss finhakket persille
1 ss finhakket dill
1 ts finhakket estragon

tilbehør
frisk grønn asparges
kokte poteter

Saus:

3 dl kremfløte
2 dl tørr hvitvin
kraften fra fisken
litt fiskebuljongpulver
2 eggeplommer
sitronsaft
salt og hvit pepper

Fremgangsmåte

Ta ut alle bein av fiskefiletene, om du har en stor så del den i to like deler. Legg den ene fileten på et dobbelt smurt stykke aluminiumsfolie.
Dryss med salt og pepper og dekk med finhakkede grønnsaker og urter. Dryss salt og pepper på den andre og legg den over.
Pakk folien tett rundt og legg pakken i langpanne med skjøten opp.

La den stå i stekeovn ved 200 grader 30 – 50 minutter. Tykk fisk tar lengst tid. Stikk hull i folien og la kraften renne ut i langpannen.

Legg foliepakken over på et fat og hold fisken varm.
Sil kraften over i en kjele, tilsett fløte og kok uten lokk i 5 minutter.
Ha i fiskebuljonpulver og smak til med sitronsaft og ev salt og hvit pepper. Rør eggeplommene ut i litt fløte og ha dem over i sausen.

Varm opp sausen litt, må ikke koke, skal bare tykne.Ha i finhakkede krydderurter.Legg fisken over på et fat, dra av skinnet og anrett med kokte asparges, sitronbåter og litt grønt.

Sendt inn av Rita Simensen

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her