- Legg brødskivene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje. Legg tykke skiver av ost på halvparten av dem.
- Sett inn i stekeovnen ved 180 grader. Bruk gjerne grillelementet. Stek i 10 minutter til osten er smeltet og begynner å få karamelliserte kanter.
- Ta ut av ovnen og legg de siste brødskivene på toppen av ostesmørbrødene. Pynt med friske urter.
Tips:
Aller best blir denne retten med en smakskraftig ost av typen rødkitt eller smeltevillig ost som raclette eller cheddar. Men fastere ostetyper og ulike osterester kan også brukes.
Tips:
For ekstra smak kan du smøre på sennep eller en hot sauce. Et tynt lag med rillettes eller annen kjøttpostei under osten smaker også veldig godt.
Har du lyst på et annet smørbrød
Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig