Ostekake

Ingredienser
1 pk sitrongele
3 dl fløte
1 ss sukker
100 g melis
3 dl lettrømme
1 pakke philadelfiaost naturell
100 g margarin
1 pakke Mariekjeks

Fremgangsmåte

2,5 dl vann + gele kokes og settes til avkjøling. Hvis ønskelig kan det tilsettes litt ekstra revet sitronskall. Rør av og til i sitrongeleen, den skal ikke bli til gele.
Knus pakken med kjeks og ha i mykt margarin. Elt inn margarinen så det blandes godt. Det er mulig at du må ha i litt mer margarin for at deigen skal samle seg litt. Kjeksen med margarinen spres jevnt utover kakeformen, som er smurt på forhånd, og klappes til med skje for å få en jevn overflate. Fløte, sukker og melis piskes til ordentlig krem. Rømme og philadelfia piskes godt sammen. Bland kremen, rømmen og philadelfia og sitrongeleen (flytende) og tøm det i kakeformen over kjeksdeigen.

Sendt inn av Marianne Varsi

Forsiden akkurat nå
Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du vil ha noe ekstra godt - og sommerlig: Lag en fyldig aspargessalat til spekeskinka
Dagens rett

Når du vil ha noe ekstra godt - og sommerlig: Lag en fyldig aspargessalat til spekeskinka

Spekeskinke til aspargessalat er en favoritt i den lyse årstiden. Som kan nytes når som helst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her