Du kan fint bruke enten grønne eller hvite asparges, eller en miks. De smaker litt forskjellig, men passer begge like godt til spekeskinke.
Dagens rett

Foto: (Per Alfsen)
Når du vil ha noe ekstra godt - og sommerlig: Lag en fyldig aspargessalat til spekeskinka
Spekeskinke til aspargessalat er en favoritt i den lyse årstiden. Som kan nytes når som helst.
29 Mai 2025 - 00:00
Kald aspargessalat med spekeskinke

Fremgangsmåte
- Skrell den nederste delen av aspargesen. Kok aspargesen knapt mør i lettsaltet vann. Avkjøl den raskt i kaldt vann.
- Kjør 4-5 asparges i food processor sammen med sitronsaft og olivenolje til fin mos. Smak til med salt, pepper og persille.
- Skjær resten av aspargesen i pene biter og vend dem i dressingen.
- Legg alt på fat og garner med rikelig frisk basilikum.
- Server salaten til spekeskinke.
- Denne salaten smaker godt både på koldtbord og salat på tur.
Flere deilig retter med asparges
Gode retter med spekemat finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå