Ostekake med bringebær og pistasjnøtter
Foto: Kristin Ellefsen

Ostekake med bringebær og pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland dette sammen lett og sett deigen i kjøleskap. Kjevle den ut og legg den pent i en form a 20-22 cm.

Stikk hull i bunnen med en gaffel slik at all luften kommer ut under steking.

Stek bunnen med et bakepapir oppå som du legger erter eller ris oppå. På denne måten holder bunne seg i formen sin.

Stek bunnen i 20-30 minutter på 180 grader.

Avkjøl

Franske minimakroner:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Bland mandelmel og melis sammen og sikt dette i.

Rør ut all luft til massen blir skinnende.

Sprøyt dette ut på papir og la dem tørke i minst 30 minutter.

Stekes på 130 grader varmluft i 6-7 minutter.

Avkjøl eller legg hele brett i fryseren.

Ostekrem:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter.

Visp sammen kremost, sukker og bringebærsaft til en glatt masse i en kjøkkenmaskin.

Mens osteblandingen mikses, varmes appelsinjuice til kokepunktet i en liten kjele før den tas av platen. Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen.

Tilsett appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn, dette kan gjøres i kjøkkenmaskinen.

Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.

Sprøyt kremen i bunnen du har laget. Kremen er nokså stiv i konsistensen så dette går fint. Krem som blir til overs kan brukes mellom minimakroner som er til overs :)

Pynt:
Legg bringebær på kaken og legg de små minimakronene på annenhver bringebær skrått.

Dryss på litt grovhakket pistasjnøtter.

Tips : For en mer eksklusiv bunn kan du erstatte halvparten av melet med malte mandler.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her