Ostekake med gelélokk
Foto: Synøve Dreyer

Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk smaker fantastisk godt. Riktig nok tar det en del tid å lage den, men det har du igjen for.

Fremgangsmåte

Til denne ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.

Bunn:
Knus kjeksen, gjerne i en food processor.

Tilsett smeltet smør og kjør til du får en jevn masse.

Trykk kjeksmassen godt ned i formen - og godt opp langs kanten. Sett bunnen kaldt i kjøleskapet mens du lager kremen.
     
Fyll:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.

I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremosten. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.

Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet.

Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.

Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.

Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca. 3 timer.

Gelelokket:
Smelt geleen forsiktig om i en kjele. La den avkjøles litt før du heller den over kaken.

Sett kaken kjølig igjen til geleen er stiv. Det tar ca. 1 time.

Ved servering:
Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med noen vakre bær og gjerne et par mynteblader.
 
Tips: I denne oppskriften er det brukt jordbærgelé, men det er selvfølgelig fullt mulig å bruke en annen gelé. Hva med å lage en blå kake med blåbærgelé og blåbærpynt?
 

Saftige kaker med kremost

Her finner du mange oppskrifter på forskjellige ostekaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av TINE

5
5/5 etter 99 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen