Ostekake med lime
Foto: Alf Børjesson

Ostekake med lime

Ostekake er en sikker vinner på kakebordet. Her en oppskrift med lime som setter en ekstra spiss på kaken.

Fremgangsmåte

Bunn:
Smelt smøret ved svak varme. Knus kjeksen i en foodprosessor og ha smulene i smøret. Legg bakepapir eller plastfolie i bunnen av formen og trykk deigen ned i formen. Sett den i kjøleskapet i 1 time.
 
Fyll:
Bløtlegg gelatinen.
 

Rør sammen ferskost og sukker. Bland inn eggene ett og ett og tilsett limeskall.

Trykk vannet ut av gelatinplatene og ha limesaften i en kjele. Løs opp gelatinplatene ved svak varme.

Tilsett gelatinen i ostemassen under omrøring. Sett massen kaldt i 30 minutter.

Stivpisk fløten og bland den i ostemassen. Fordel dette på kaken og sett den i kjøleskapet ytterligere 2-3 timer.

Ta kaken ut av formen og pynt med lime og sitronmelisse.

TIPS 1: Er du en av de mange som lager ostekaker med Digestivekjeks? Prøv havrekjeks eller Gjende-kjeks i stedet. Du merker forskjellen.
 
TIPS 2: Når du skal bruke sitrusfrukter i kaker, er det aller best å helle kokende vann over den hele frukten i to omganger. Kok opp vann og legg lime, sitron eller appelsinene i en bolle og hell kokende vann over. La dem ligge i 20 – 30 sekunder og gjenta prosessen. Resultatet er et skall uten bitterhet i smak og en duft i kjøkkenet du ikke glemmer så lett.
 
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her