ostekake med nøttebunn

Ingredienser
Nøttebunn
2 eggehviter
100 g sukker
130 g grovmalte
hasselnøtter

Pasjonsfruktkrem
500 g naturell kremost
320 g sukker
1 1 / 2 dl pasjonsfrukt juice
Saften fra 1 lime
5 pl. gelatin
6 dl kremfløte
1 pk. appelsingelé til glasering

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte
Still stekeovnen på 180 grader. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend inn malte hasselnøtter.
Ha massen i en springform, ca. 24 cm i diameter. Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl. Ta av ringen og vask den. Sett ringen tilbake og kle den med bakepapir. Ha kremosten og sukker i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha ostekremen over nøttebunnen i formen og stryk den glatt med en stor stekespade e.l. Det er viktig at det ikke er topp på kaken. Frys kaken. Lag gelé etter anvisning på pakken men bruk bare 3 1/2 dl vann
Sett geleen kaldt til den begynner og stivne. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på et tynt lag gelé mens kaken er kald.
Fjern kakeformen når geleen har stivnet. Sett kaken over på et serveringsfat og la den tine i kjøleskapet i ca. 3 timer. Pynt kaken med frisk frukt og bær.
Tips
Ostekaken kan lages mange dager i forkant og oppbevares i fryseren.

Sendt inn av Unn Iren Moheim

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her