Ukens drink
Rene helsekosten - bare mye bedre

Rene helsekosten - bare mye bedre

Denne drinken gir deg energi bare gjennom sitt fantastiske utseende. Og så smaker den i tillegg utrolig godt.
Aase E. Jacobsen
16 Juni 2016 - 11:03

Grønne drinker er i tiden. Grønn pulverte (matcha) er en veldig trendy ingrediens, men i denne drinken er det Spirulina som bidrar med grønnfargen. Og dette algepulveret er ikke mindre helsebringende enn den grønne teen.

Det er alltid forbundet med fare å kalle noe som inneholder alkohol for sunt, så vi nøyer oss med at denne drinken er veldig god i tillegg til at den har noen sunne ingredienser. 

Denne grønne drinken må du også prøve

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

 

fd

g

Gardener

Gardener
Ingredienser
  1. 4 cl Koskenkorva Vodka

    6 cl mandelmelk
    2 ts honningsirup (hostesaft fra helsekosten) eller flytende honning
    1/4 mango
    1 ss frisk finhakket grønnkål
    1/2 ts Spirulina (fås på helsekostbutikker)
    spinatblader
    ca 1 dl knust is

Fremgangsmåte

Mål opp ingrediensene i en blender. Kjør først uten is. Tilsett deretter knust is og kjør til du har oppnådd en jevn konsistens. Pynt med spinatblader.

 

Mandelmelk lager du lett selv:
3,5 dl mandler
1 l vann
Bløtlegg mandlene i vann i en bolle over natten. Hell mandlene i et dørslag og skyll godt. Gni av skallene (altså skåld mandlene).  Ha skåldete mandler og vann i en blender og kjør til du har fått en jevn hvit masse. Hell massen i en saftsil eller dekk et dørslag med et rent kjøkkenhåndkle i lin eller bomull og hell den over. La stå til den har dyppet av seg. Hell mandelmelken i en ren glassflaske med kork. Den tåler å stå i kjøleskapet et par-tre dager.  

 

 

Sendt inn av Mikael Karttunen, Altia Academy

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her