Pai med spinat og bacon
Foto: Synøve Dreyer

Pai med spinat og bacon

Her er oppskriften på en kjempegod pai med spinat og bacon som kommer til å bli din nye favoritt.

Fremgangsmåte

Paibunn:
Til denne oppskriften, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 225 grader.

Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.

Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyllet:
Sett temperaturen ned til 200 grader.

Klipp baconet i biter og stek det. Hell av fettet.

Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne.

Rens og hakk løken og stek den i smør.

Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.

Fordel spinatblandingen i paiskallet.

Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Hell blandingen i paiskallet og strø over osten.

Stek i nedre del av ovnen i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.

Server gjerne en frisk salat til.

Tips: Pai er kjempegodt i matpakken eller i piknikkurven.

Piknik i det fri

Se alle våre andre fristende oppskrifter på pai 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her