Pai med spinat og bacon
Foto: Synøve Dreyer

Pai med spinat og bacon

Her er oppskriften på en kjempegod pai med spinat og bacon som kommer til å bli din nye favoritt.

Fremgangsmåte

Paibunn:
Til denne oppskriften, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 225 grader.

Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.

Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyllet:
Sett temperaturen ned til 200 grader.

Klipp baconet i biter og stek det. Hell av fettet.

Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne.

Rens og hakk løken og stek den i smør.

Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.

Fordel spinatblandingen i paiskallet.

Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Hell blandingen i paiskallet og strø over osten.

Stek i nedre del av ovnen i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.

Server gjerne en frisk salat til.

Tips: Pai er kjempegodt i matpakken eller i piknikkurven.

Piknik i det fri

Se alle våre andre fristende oppskrifter på pai 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her