Påskeappelsinkake

Påskeappelsinkake

Frisk og kjempegod ostekake med appelsiner og som lett lages uten steking i ovn. Den er dessuten ganske lett, så du klarer to stykker.

Tilberedningstid

1 time

Antall porsjoner

8

Ingredienser

Bunn:
8 stk valnøttkjerner, finhakkede
Gelélokk:
0.5 dl vann
Ostekrem:
3 dl cottage cheese
3 dl kesam vanilje
0.5 dl vann

Fremgangsmåte

Bunn:
Rist havregryn lett i pannen. 

Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn og valnøtter. Rør til du får en jevn masse. Klem massen ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir. Sett bunnen kjølig.

Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften.

Ostekrem:
Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser. Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen. Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time. 

Gelélokk:
Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Avkjøl.

Montering:
Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger. Hell geleen over. Sett kaken kjølig igjen.

Tips: Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien - gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.

Her finner du mange hundre kakeoppskrifter

Se våre andre oppskrifter som passer i påsken

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Frukt.no

3
3/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen