Pasta med laks

Ingredienser
600 g laksefilet, uten skinn og bein
salt
pasta
3 dl matfløte
2 dl parmesanost
basilikum, frisk

Fremgangsmåte

•Skjær laksen i terninger på ca 2 cm og krydre med litt salt. Bruk en vid panne eller gryte med lav kant.
•Ha fløten i pannen og gi den et godt oppkok, ha i revet parmesan og rør godt om.
•Tilsett laksen og vend rask på stykkene slik at sausen dekker.
•Legg på lokk og trekk pannen vekk fra varmen. Laksen er ferdig kokt etter to minutter.
•Kok pasta som beskrevet på pakken,sil av vannet og hell den over i et dypt fat. Hell laksen og sausen forsiktig over.
•Pynt gjerne med noen friske urter som basilikum, gressløk eller persille.
•Istedenfor parmesan kan du prøve med to spiseskjeer pesto eller om du er på jakt etter noe som virkelig setter en spiss på retten kan parmesan erstattes med litt mindre mengde blåmuggost.
•For en mild variant så kan du bruke en Norgvegia eller Jarlsbergost.

Sendt inn av Merethe Kristin Larsen

Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her