Pasta med laks

Ingredienser
600 g laksefilet, uten skinn og bein
salt
pasta
3 dl matfløte
2 dl parmesanost
basilikum, frisk

Fremgangsmåte

•Skjær laksen i terninger på ca 2 cm og krydre med litt salt. Bruk en vid panne eller gryte med lav kant.
•Ha fløten i pannen og gi den et godt oppkok, ha i revet parmesan og rør godt om.
•Tilsett laksen og vend rask på stykkene slik at sausen dekker.
•Legg på lokk og trekk pannen vekk fra varmen. Laksen er ferdig kokt etter to minutter.
•Kok pasta som beskrevet på pakken,sil av vannet og hell den over i et dypt fat. Hell laksen og sausen forsiktig over.
•Pynt gjerne med noen friske urter som basilikum, gressløk eller persille.
•Istedenfor parmesan kan du prøve med to spiseskjeer pesto eller om du er på jakt etter noe som virkelig setter en spiss på retten kan parmesan erstattes med litt mindre mengde blåmuggost.
•For en mild variant så kan du bruke en Norgvegia eller Jarlsbergost.

Sendt inn av Merethe Kristin Larsen

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her