Pekingkalkun med hoisin cantonesesaus
Foto: Ryzhkov

Pekingkalkun med hoisin cantonesesaus

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 125 grader. Legg vingene på en rist over langpanne. Hell kalkunfett og hoisinsaus i langpannen og pensle kalkunvingene med denne blandingen hvert 20. minutt i 12 (tolv) timer.

Rens vingene for bein og brusk mens de er varme. Bruk fingrene til å plukke kjøttet i mindre biter. Fjern så mye av fettet som mulig fra hoisin cantonesesausen.

Kalkun hoisin:
Kutt purreløk og agurk i fine strimler (julienne). Finhakk koriander og rist sesamfrø i en stekepanne til de er gylne. Bland alle ingrediensene med varm saus slik at det akkurat binder seg sammen. Servér på skjeer som en munnfull.
Hoisin cantonesesaus:
Kok opp alle ingrediensene og oppbevar dem kaldt til de skal brukes. Varm sausen ved servering.
 

Sendt inn av Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her