Pepperkaker - glutenfrie
Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter

Pepperkaker - glutenfrie

Fremgangsmåte

Skjær matfettet i biter og legg bitene i en bakebolle. Tilsett ingefær og det øvrige krydderet. Kok opp sukker og sirup i en kjele og hell det straks over fettet og krydderet i bakebollen. Rør til alt er godt blandet og la det avkjøles.

Bland PO-fiber, natron og mesteparten av melblandingen, men spar litt mel til utbaking. Rør blandingen ned i den kalde brydderrøren. Arbeid sammen til en glatt og smidig deig. Form deigen til pølser og legg dem kaldt noen timer hvis du velger den lettvinte måten med å skjære pepperkakene i stedet for å kjevle dem.

Hvis du skal kjevle, bør deigen først hvile i ca 1 døgn i kjøleskap, dekket med plastfolie.

Arbeid deigen smidig på lett melet bakebord. Del deigen i mindre biter og kjevl hver del mellom plastfolie.

Trykk ut figurer med former, eller skjær med kniv. Legg dem på bakepapir på platen.

Stek midt i ovnen ved 200 C i 6-7 minutter. La de ferdige pepperkakene avkjøles på flatt underlag.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Så enkelt lager du en knallgod dessert av epler
Ukens kake
Whiskyflamberte epler med mascarponekrem

Så enkelt lager du en knallgod dessert av epler

Whiskyflamberingen setter selvsagt et ekstra preg på det hele, og er ikke så skummelt som det høres ut. Bare følg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Synes du pinot noir kan være litt for veik, prøv denne
Godbiter i pollisten

Synes du pinot noir kan være litt for veik, prøv denne

Den er både fyldig og konsentrert og åpner seg mer og mer for hver slurk. Men aller best blir den om den får lov å hvile i en kjeller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når kjøttkakene får denne behandlingen blir de ekstra gode
Dagens rett
Panerte kjøttkaker med smørsurret gulrot og squash - og potetmos til

Når kjøttkakene får denne behandlingen blir de ekstra gode

Nå kan du bevise at dine egne kjøttkaker er minst like gode som mors. Kjøp inn kjøtt- eller karbonadedeig og lag deg noe tradisjonsrikt og godt. Kjøttkaker smaker fortreffelig, og spesielt når vi har noe sødmefylt rødt i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med dette til middag kan du nyte resten av kvelden i sofaen
Dagens rett
Fransk løksuppe

Med dette til middag kan du nyte resten av kvelden i sofaen

Løksuppe er som skapt for kalde og mørke desemberkvelder. Etter å h inntatt en solid og varmende porsjon er sofaen neste.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her