Peppersaus

Ingredienser
Ingredienser
2 ss smør
1 finhakket vårløk
2 ss brandy
2 ½ dl mørk kjøttkraft
1 ss jevning av ½ ss romtemperert smør og ½ ss hvetemel
1 ts grønn pepper, lett støtt
2 ts hel grønn pepper
3 ss kremfløte, lett pisket
salt
pepper

Fremgangsmåte

Tilberedning
Smelt smøret og la vårløken surre ved svak varme til den er myk. Øk varmen litt og tilsett brandy. Tilsett kraft og rør mens det koker opp. La det koke til væsken er redusert til i underkant av 2 ½ dl. Fjern vårløken med en hullsleiv. Kok opp på ny.

Ha i jevningen litt om gangen og bruk en visp til å piske den godt inn.

Når sausen begynner å tykne, tilsettes støtt og hel pepper. Senk varmen og la det småkoke i ca 5 minutter. Tilsett fløten, rør godt og smak til med salt og pepper. Server varm til for eksempel biff.

Den beste pepperen til dette formålet ligger i lake og selges på glass. Ta den opp av vannet og la den tørke før bruk.

Sendt inn av Arne Hanssen

Forsiden akkurat nå
Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du en pakke pølser du ikke blir kvitt, bruk den i denne paien
Dagens rett

Har du en pakke pølser du ikke blir kvitt, bruk den i denne paien

Franskmennene kan dette med å lage pai, og dagens oppskrift hjelper deg å rydde i kjøleskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik steker du andebryst perfekt
Dagens rett

Slik steker du andebryst perfekt

Vi serverer en skikkelig delikatesse denne helgen når andebryst står på menyen. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her