Pølsetusenbein
Matprat.no

Pølsetusenbein

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve i ca. 1/2 time, til dobbel størrelse. Av denne deigen kan man lage én stor pizza eller 6 små porsjonspizzaer.

Lag deigen og la den heve til omtrent dobbel størrelse. Del deigen i to. Kjevle først det ene emnet til en lang og smal leiv, ca. 3 mm tykk. Legg leiven over på et bakebrett dekket med bakepapir. Skjær et snitt i pølsene for at de ikke skal sprekke så lett. Fordel dem over deigen. Kjevle resten av deigen og legg den over pølsene. Trill en liten ball av overflødig deig og sett på som et hode til pølsetusenbeinet. Følehorn kan man lage av kapers med stilk eller en pølsebit som det er skåret et kryss i toppen på. Skjær en munn i deigen med en kniv og bruk hele pepperkorn til øyne. Pensle tusenbeinet med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Del tusenbeinet mellom hver pølse, så kan man spise som pølse i brød.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 75.90 kr Basisutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her