Seifilet med chilibrent smør og oljebakte babypoteter
Foto: Kim Holthe

Seifilet med chilibrent smør og oljebakte babypoteter

Fremgangsmåte

Renskjær fiskefileten til 4 fileter uten skinn og ben. Legg filetene på en stekeplate kledd med bakepapir. Pass på at bakepapiret er krydret med salt og pepper. Sett kjølig frem til de skal bakes.
 
Oljebakte poteter:
Vend potetene i ca 1 dl god olivenolje. Stikk inn kvister av frisk rosmarin inn i potetene og legg dem i et stort ildfast fast. Strø over godt med maldonsalt og ekstra rosmarin, og bak potetene på 200 grader i 30 minutter.
 
Chilibrent smør:
Smelt smør i en kjele over lav varme og la det småkoke en halv time. Skum av hele tiden, smøret skal ha en nøttebrun farge uten å være brent.
 
Hakk sjalottløk, persille og chili fint, og ha i en liten bolle med soyasausen. Like før servering blander du smøret med chilisoyaen og varmer opp.
 
Sprøstek baconskivene og legg til side til serveringen. Rett før servering smørdampes gulerøttene og sukkerertene til de har en fin motstand i seg.
 
Seifiletene bakes ved 200 grader i 8 minutter.
 
Anrett sukkererter og minigulrøtter på fatet, legg seifileten over grønnsakene og dander det sprøstekte baconet i kryss på toppen. Hell en skje med chilibrent smør over, server resten av smøret og potetene ved siden av.
 

Sendt inn av Therese Kästel Bergesen, FyllingsdalenOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2006

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her