Seifilet med chilibrent smør og oljebakte babypoteter
Foto: Kim Holthe

Seifilet med chilibrent smør og oljebakte babypoteter

Fremgangsmåte

Renskjær fiskefileten til 4 fileter uten skinn og ben. Legg filetene på en stekeplate kledd med bakepapir. Pass på at bakepapiret er krydret med salt og pepper. Sett kjølig frem til de skal bakes.
 
Oljebakte poteter:
Vend potetene i ca 1 dl god olivenolje. Stikk inn kvister av frisk rosmarin inn i potetene og legg dem i et stort ildfast fast. Strø over godt med maldonsalt og ekstra rosmarin, og bak potetene på 200 grader i 30 minutter.
 
Chilibrent smør:
Smelt smør i en kjele over lav varme og la det småkoke en halv time. Skum av hele tiden, smøret skal ha en nøttebrun farge uten å være brent.
 
Hakk sjalottløk, persille og chili fint, og ha i en liten bolle med soyasausen. Like før servering blander du smøret med chilisoyaen og varmer opp.
 
Sprøstek baconskivene og legg til side til serveringen. Rett før servering smørdampes gulerøttene og sukkerertene til de har en fin motstand i seg.
 
Seifiletene bakes ved 200 grader i 8 minutter.
 
Anrett sukkererter og minigulrøtter på fatet, legg seifileten over grønnsakene og dander det sprøstekte baconet i kryss på toppen. Hell en skje med chilibrent smør over, server resten av smøret og potetene ved siden av.
 

Sendt inn av Therese Kästel Bergesen, FyllingsdalenOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2006

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her