Potet-tortilla  Tortilla de patata som i Spania
Apéritif

Potet-tortilla Tortilla de patata som i Spania

Ingen kan trylle med poteter og egg som spanjolene. Denne er avhengighetsskapende.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og skjær dem i bitte små terninger eller riv dem med den groveste raspen på råkostjernet.
  2. Skrell løken og hakk den. Varm oljen i en stekepanne og stek poteter og løk gylne.
  3. Pisk eggene, smak til med salt og pepper og hell dem i pannen over potetene. Skru varmen litt opp. Flytt litt på massen i begynnelsen. Vend tortillaen når den er gyllen og fast under. Stek den på den samme måten på andre siden.
  4. Server den rykende varm. Den skal være sprø utenpå, men myk inni.

Spanjolene sier at en tortilla skal være "stor og rund som en tyrefektingsarena".

Tips:
Tortilla kan lages med forskjellig slags fyll: grønnsaker, skinke, ost. Dette legger du på toppen og steker den bare på en side. Ellers vil fyllet eller toppingen falle av.

Tips:
Retten kan også serveres som dessert. Da drysser man litt sukker på, heller rom over og flamberer (Tortilla al ron).

Se våre andre oppskrifter på potettortilla

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her