Quesadilla med sterke oster

Ingredienser
Quesadilla med sterke oster:

4 stk tortillabrød
2,5 dl sterk ost, revet
1,5 dl blåost
1 dl kesella
3 dl rucola, grovhakket
salt og svart pepper

Bland alle ingr og smak til med salt og pepper.
Fordel blandingen på 2 tortillabrød og legg oppå de to andre tortillabrødene. Trykk til så blandingen blir jevnt fordelt mlm brødene. Stek dem i en tørr stekepanne til osten smelter og brødet blir sprøtt. Skjær opp og server.

Fremgangsmåte

Quesadillas med hvit geitost:

ca 400 g spinat
litt smør til steking
1/2 fedd hvitløk, presset
1 ts honning
litt salt
200 g chevre (hvit geitost)
200 g ost, revet
1/2 rød chilipepper, finhakket
1 pk tortillas

Stek spinaten i litt smør i en stekepanne på middels varme. Tilsett hvitløk, honning og litt salt. Ha det i en sil.
Fordel spinaten, ost og chili på halve siden av lefsene. Brett den andre halvdelen over og trykk lett rundt kanten.
Varm opp stekepannen og stek hver lefse i litt smør på begge sider på svak varme til de er gyllenbrune og sprøe.
Skjær hver quesadilla i kakebiter.
Topp med salsa.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Verdens beste vinkart: Park Hotel Vossevangen

Star Wine list gir Park Hotel Vossevangen tre gull, inkludert Grand Prix som er den høyeste utmerkelsen. Ingen har bedre vintilbud enn vinkjelleren på Voss. Men Vinland i Oslo er også kommet med i verdensteten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her