Det er Park Hotel Vossevangen sin vinkjeller med 7000 ulike viner som kaprer gull i tre kategorier, Best By the Glass List, Best Long List og konkurransens toppris: Grand Prix. Det betyr tre av 10 mulige gull i denne svært så prestisjetunge vinkartkonkurransen.
Jurymedlem Toru Takamatsu MS uttaler at Park Hotel Vossevangens vinliste er så interessant at en vinelsker vil bruke hele måltidet på å lese de 566 sidene.

Mens det er tvillingbrødrene Reidar og Robert R. Johansen som har ansvaret for vinkjelleren på Voss i dag, var Francesco Marzola ansvarlig i fem år og den som lærte opp de to vossingene.
Francesco har i dag en stor vinkjeller i den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo, og arbeidet han har nedlagt her, sikret ham og Vinland en utmerkelse i form av beste nykommerliste.
- Det er vanskelig å forstå at dette stedet åpnet for bare ett år siden med et så mangfoldig utvalg, bemerket Toru Takamatsu.
Det betyr altså fire av 10 mulige priser til Norge. Og en bedre måte å gi oppmerksomhet til det unike utvalget av vin på norske restauranter, skal vi lete lenge etter.
De andre prisene gikk til Grimal, København (beste korte liste), Inddee, Bangkok (beste middels lange liste) Coqodaq, New York City (beste musserende liste), Chambers, New York City (beste bærekaftige liste), Chi-Fu, Osaka (beste østerrikske liste) og Dovetale, London (beste California-liste).
- Å studere disse fantastiske samlingene rundt omkring i verden er en påminnelse om vinens evne til å krysse kulturer og språk, sier jurymedlem Stephen Wong MW.
Også med i juryen for den internasjonale finalen var Heidi Mäkinen MW og Valeria Gamper (Best Sommelier of the Americas 2022, ASI).
Her kan du se hvilke restauranter som hadde kvalifisert seg i de 10 ulike kategoriene