Rabarbra Tiramisu

Ingredienser
3 store stengler rabarbra
60 g sukker
6-8 fingerkjeks
3 egg
100 g sukker
150 g mascarponeost
halv kurv jordbær
2 ss sukker

Fremgangsmåte

1. Pisk eggeplommene sammen med sukker til eggedosis. Pisk så inn mascarponene og rør glatt.
2. Pisk eggehvitene til "skummende" grøt, ikke så lenge at den blir til marengs. Rør inn i eggeblandingen.
3. Rens rabarbraen, ta oså bort den ytterste hinnen av stenglene. Hakk i små biter og kok med 60 g sukker(og om nødvendig noen dråper vann)i en kasserolle til rabarbrabitene er myke. Det tar bare rundt to minutter. Kok ikke for lenge.
4. Brekk hver fingerkjeks i fire biter og legg nederst i fine porsjonsglass, en kjeks til hver porsjon.
5. Hell rabarbraen over kjeksen, fordel den i glassene.
6. Rens og del jordbærene, rør inn sukkeret - og fordel det i glassene over rabarbraen.
7. Fordel til slutt eggeblandingen på toppen av glasset.
8. La glassene stå kjølig, gjerne i kjøleskap, i minst en time før servering, slik at smaken får satt seg.

Sendt inn av Ingolf Kaldahl

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her