Rabarbrasaft

Rabarbrasaft

Har du rabarbra i hagen eller kjenner noen som har? Lag frisk saft enkelt og du kommer garantert til å like resultat.

Fremgangsmåte

Skyll rabarbraen. Kutt den i biter. Kok rabarbrabitene i vannet til de er helt myke. Ha dem i en silduk, og la renne av i 30 minutter. Vask kasserollen, og hell tilbake saften. Tilsett sukker og sitronsaft.

La koke til saften er helt klar. Skum godt av under kokingen. Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på kork. Oppbevar kjølig.

Tips: Rabarbraen kan byttes ut med annen type frukt eller bær. En god match er 50/50 rabarbra og jordbær.

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

3
3/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen