Rådyrsadel fra Mesterkokken

Ingredienser
1 rådyrsadel (ca 1-1 1/2 kg)
salt
pepper
5 knuste einerbær
paprika
timian
50 g smør eller margarin
400 g usukrede kirsebær
1 dl kjøttkraft (ekstrakt)
1 1/2 dl rømme

Fremgangsmåte

Bland alt krydderet og gni det godt inn i sadelen rundt det hele. Brun den i halvparten av smøret til den får pen farge.

Skjær et dypt snitt langs begge sider av ryggbenet. Legg kjøttet på rist over langpannen og fyll snittene med utkjernede kirsebær, legg resten av smøret i små klatter over bærene.

Stek ved 200 grader ca 45 minutter hvis kjøttet ønskes rosafarget. Stek det litt lenger hvis kjøttet ønskes gjennomstekt. Spe av og til med kokende kraft.

Legg sadelen på en skjærefjel eller på et serveringsfat. Skjær filetene fra benet og del disse opp i jevne stykker ca 5 cm tykke. Legg stykkene tilbake på sadelen så steken ser hel ut.

Kok ut pannen med litt vann, sil sjyen og varm den opp i en kjele sammen med rømmen. Server sausen for seg.

Godt følge:
Potetkrokketter, maiskorn, vinkokt rødkål og glaserte kastanjer.

Mesterkokken: 20/83

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»
Dagens rett
Kjøttkaker med brun saus kålstuing eller ertestuing

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»

I dag slår vi til med en skikkelig klassiker, nærmere bestemt kjøttkaker med brun saus og ertestuing eller kålstuing til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her