Rådyrsadel fra Mesterkokken

Ingredienser
1 rådyrsadel (ca 1-1 1/2 kg)
salt
pepper
5 knuste einerbær
paprika
timian
50 g smør eller margarin
400 g usukrede kirsebær
1 dl kjøttkraft (ekstrakt)
1 1/2 dl rømme

Fremgangsmåte

Bland alt krydderet og gni det godt inn i sadelen rundt det hele. Brun den i halvparten av smøret til den får pen farge.

Skjær et dypt snitt langs begge sider av ryggbenet. Legg kjøttet på rist over langpannen og fyll snittene med utkjernede kirsebær, legg resten av smøret i små klatter over bærene.

Stek ved 200 grader ca 45 minutter hvis kjøttet ønskes rosafarget. Stek det litt lenger hvis kjøttet ønskes gjennomstekt. Spe av og til med kokende kraft.

Legg sadelen på en skjærefjel eller på et serveringsfat. Skjær filetene fra benet og del disse opp i jevne stykker ca 5 cm tykke. Legg stykkene tilbake på sadelen så steken ser hel ut.

Kok ut pannen med litt vann, sil sjyen og varm den opp i en kjele sammen med rømmen. Server sausen for seg.

Godt følge:
Potetkrokketter, maiskorn, vinkokt rødkål og glaserte kastanjer.

Mesterkokken: 20/83

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her