Raske churros med sitronkrem
Dansukker.no

Raske churros med sitronkrem

Når du tilbereder churros på denne måten, kan de også fraktes og spises selv om de ikke er helt nystekte. Sitron/bringebærkremen er dessuten en mye friskere dip enn sjokoladesausen som er det klassiske følget til churros.

Fremgangsmåte

Bringebærgele:
Start med å blande bringebær og syltesukker i en kasserolle, og la koke i 1 minutt. Avkjøl en liten stund, og sett så blandingen i kjøleskapet for å få den helt kald.

Sitronkrem:
Rør sammen ingrediensene og sett i kjøleskapet.

Churros:
Sett ovnen på 175 °C.

Kjevle over brødskivene for å få dem tynne, og skjær bort skorpen. Pensle med smør på begge sider, og skjær skivene i fire like store lengder. Stek i ovnen i ca. 15-20 minutter.

I mellomtiden blander du sukker og kanel i en bolle. Ta ut churrosene og dypp dem direkte i sukkerblandingen. Avkjøl.

Servering:
Legg en klatt bringebærgelé i 6 glass. Hell deretter over sitronkremen og en klatt til med bringebærgelé. Strø over litt revet sitronskall, og server sammen med churrosene.

Her er oppskrift på ekte churros

Lyst på en dessert

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her