Rispudding (Arroz con Leche) (Mexico)

Fremgangsmåte

Ha rosinene i en liten bolle, dekk med varmt vann og sett til side. Ha risen i en kjele sammen med lime- eller sitronskallet og vannet. Kok langsomt opp og skru så ned varmen. Legg på lokk og la det så vidt småkoke i 20 minutter, eller til alt vannet er absorbert.

Ta ut sitrusskallet og kast det. Ha i melk, sukker, salt og kanel. La syde uten lokk under omrøring på meget svak varme, til all melken er absorbert.

Ta ut kanelstangen. Ha i eggeplommene og smøret, rør hele tiden til smøret er smeltet og massen er kremaktig. Hell bløtevanet av rosinene og rør dem inn. La det koke noen minutter til.

Ha risblandingen i et fat og avkjøl. Serveres med appelsin, pyntet med mandler.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her