ROSA RYPEBRYST med nykål og ingefærfløtesaus

Ingredienser
2 rypebryst på benet
4 sp.s sunflower olje
4 sp.s. smør
4 fedd hvitløk
1 timiankvist
salt og pepper

SAUSEN:
3 dl. redusert viltkraft
3 dl. fløte
2 ts. frisk finhakket ingefær
saften fra en hav lime
1 ts sukker
1 ts. smør

TILBEHØRET
Nykål,eller Savoykål
100gr. bacon
200 gr Kantareller
4 ss. tyttebær
1 ts. sukker
1 ts. smør
enerbær

enerbær

Fremgangsmåte

Brun rypen i oljen. Tilsett smøret, hvitløken, timian, salt og pepper.La simre i pannen noen minutter. Stek så rypebrystene i ovn på 100 gr. til de har en kjernetemp. på 58 gr.Hold de varme og la de hvile i 15 min.

SAUSEN:
Kok opp viltkraft og fløte noen minutter. Tilsett ingefær, sukker, limesaft og smak til med salt og pepper. Visp sausen opp med en stavmixer like før servering

TILBEHØRET
Stek bacon og nykål i smør, smak til med salt og pepper, og tilsett noen få enerbær
Stek sopp og smak til med salt og pepper.
Varm opp en liten panne og smelt sukker og smøre sammen. Tilsett tyttbærene og varm de opp forsiktig

Sendt inn av Atle Tilrem

Forsiden akkurat nå
Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du vil ha noe ekstra godt - og sommerlig: Lag en fyldig aspargessalat til spekeskinka
Dagens rett

Når du vil ha noe ekstra godt - og sommerlig: Lag en fyldig aspargessalat til spekeskinka

Spekeskinke til aspargessalat er en favoritt i den lyse årstiden. Som kan nytes når som helst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her