Røykt andebryst, salat med fèvebønner og haricots verts solbærvinaigrette
Foto: Eva Brænd, Arild Kristiansen

Røykt andebryst, salat med fèvebønner og haricots verts solbærvinaigrette

Kombinasjonen av selvrøykt andebryst og syrlig solbær i denne salaten er sublim.

Fremgangsmåte

  1. Andebrystet gnis inn med salt/sukker. La ligge i 2 timer.
  2. Skyll av saltet og tørk brystene godt. Skinnsiden rutes og brystene brunes godt i tørr panne med skinnsiden ned.
  3. Varm opp røykspon i en abu-røk evt. i en gammel kjele. Legg brystene oppå en rist og legg på lokk. La stå i ca 5 min.
  4. Deretter stekes brystene ved 175 grader i 13 minutter. Avkjøl.
  5. Solbærvinagrette:
  6. Gi bærene et oppkok med vann. Sil og kok inn til sirup med sukker. Spe deretter solbærsirupen med olje (skal sprekke litt)

Sendt inn av Espen Vesterdal LarsenKulinarisk Akademi

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her