Ryper i gryte

Ingredienser
4 gryteferdige ryper
2 ss smør
2 dl vann
2 dl melk
2 dl fløte eller rømme
1 ts salt
pepper

Fremgangsmåte

Tørk rypene godt og stek dem pent brune i gryten. Hell over vann og melk og la rypene trekke 1 - 1 1/2 time. Snu dem av og til.
-
Ta rypene opp og hold dem varme, mens du lager sausen ved å ha i en jevning av 2-3 ss hvetemel og litt fløte. Smak sausen til med salt og ha i sukkerkulør om ønskelig.
-
Innmaten kan man godt steke med i gryten, hakke smått opp og ha i sausen.
-
Del rypene i to og server med litt av sausen over, sammen med kokte mandelpoteter og grønnsaker i tillegg til saus ved siden av.

fra www.norsktradisjonsmat.no

Sendt inn av BJørn-Tore Thomassen

Forsiden akkurat nå
Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her