Det er gøy å marinere, særlig når man har laget marinaden selv og er spent på resultatet. Hvitt kjøtt innbyr til marinering fordi det har en nøytral egensmak som lett lar seg kombinere med andre smaker. En marinade skal selvfølgelig bestå av noe krydder eller annet som setter smak på kjøttet. I tillegg må det være litt olje, for å fordele og forsterke smaken som krydderet gir. Endelig er det ofte noe syrlig i en marinade, - noe som både gir en frisk smak og som kan øke holdbarheten i sommervarmen noe. Eddik, vin, sitronsaft, kefir eller yoghurt er mest vanlig. Det er smart å lage marinaden i en plastpose, legge kjøttet i posen og knyte den. Da er det enkelt å snu posen et par ganger i løpet av marineringen for at alt kjøttet skal få like mye smak.
Det finnes også mange ferdige marinader man kan kjøpe, men som regel blir det mye billigere å lage dem selv. Dessuten er det mer utfordrende å eksperimentere seg frem til sin egen "verdens beste marinade" med spennende kryddere og smaker. Eller følge denne oppskriften.