Saftig epleostekake
Foto: TINE

Saftig epleostekake

Når det står eplekake på menyen, kan det være lurt å velge en fast og litt syrlig sort, for vi vil jo gjerne har et friskt resultat. Også i denne epleostekake

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. Har du ikke food processor begynner du med å smuldre smør, sukker og mel. Tilsett så eggeplommen og kna sammen til en jevn deig.

Legg deigen i plast og la den ligge i kjøleskapet i ca. 1 time.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Trykk deigen ut i en 24 cm kakeform, og godt opp langs kanten. Skrell eplene og stikk ut kjernehuset.

Del eplene i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.

Mens eplene stekes visper du sammen egg og sukker. Rør så inn kesam, kremost og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.

Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, ca 30 - 40 minutter.

Kaken serveres lun, gjerne med vaniljekesam.

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Her kan du lære om det som gjør norske epler så gode

 

Vi har mengder av oppskrifter på eplekaker og epledesserter

Eller hva med en oppskrift på middagsretter med epler

 

Se våre fristende drinker med epler

 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen