Saltet lammelår

Ingredienser
SALT LAMMELÅR

Dette trenger du :

1 lammelår på ca. 3 kilo
5 l vann
1 kg salt
1 – 2 ts salpeter (for fargedannelse)
får du kjøpt på apoteket – kan sløyfes
20 g sukker - for avrunding av smaken

Fremgangsmåte

Slik gjør du :

Løs saltet sammen med sukkeret og evt salpeter opp i vannet. Legg lammelåret i et egnet kar, fyll på lake, og se til at laken dekker låret helt. Sett karet kaldt. Saltetiden avhenger av lammelårets størrelse, og du kan beregne ca. 6 dager på 3 kg lammelår og opptil 10 dager på 4 ½ - 5 kilos lammelår.

Låret skal deretter vannes ut i ca. 12 timer. Så lar du det ligge i kjøleskapet i 1 døgn, slik at saltet fordeler seg likt i hele låret.

Lammelåret kan ”kokes” i stekeovnen. Forvarm ovnen til 125 grader. Pakk låret inn i aluminiumsfolie, og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen. Spissen av temometeret må ikke berøre ben eller fett. Legg låret på rist over langpannen i bunnen av ovnen. Lammelåret er ferdig når termometeret viser 72 grader eller etter ca. 3 timer.

Lammelåret serveres varmt med kålrotstappe og poteter, eller du kan avkjøle det og bruke det til koldtbordet, da smaker det godt med litt sennepssaus til.

Sendt inn av Cecilie Lamvik

Forsiden akkurat nå
Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket
Dagens rett

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket

Sild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her