Saus til lammestek

Ingredienser
2 dl Hvitvin
1 Sjalottløk
2 dl Kremfløte
3 dl Lammekraft eller buljong
50 g Smør
2 ss Friske krydderurter

Fremgangsmåte

Finhakk krydderurtene. Rør sammen urter og smør. (Kryddersmør).



Skrell og finhakk sjalottløk.



Lag sausen ved først å svitsje sjalottløk i en kjele og hell på hvitvin.

Kok inn til du har bare 1/3 igjen.



Tilsett lammekraft og fløte.

Kok videre til du har halvparten igjen.

Sil sausen.

Like før servering pisker du inn noen ss av urtesmøret.

.



Tips: Du kan servere valgfrie poteter, saus og grønnsaker til. Mange foretrekker fløtegratinerte poteter til lam, et godt valg.

Vårt forslag er imidlertid couscous og harissa.

Sendt inn av Eirik Gallefoss

Forsiden akkurat nå
Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål
Dagens rett

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål

De hverdagslige kotelettene får et eksotisk løft i denne oppskriften med både raita og mangosalsa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her